ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ

1.       Рефракция за далече и за близо.

Рефракцията представлява специализирана компютърна диагностика с авторефрактометър, който улавя астигматични изменения, както и моментното състояние на окото, изменения в диоптрите на късогледите и далекогледите. На базата на компютърната диагностика се прави тест за установяване на точните диоптри за далече и близо, съответно се изписва рецепта.

2.       Измерване на очното налягане с тонометър.

Тонометрията представлява диагностичен тест за измерване на вътреочното налягане и отчитане на съпротивлението на роговицата спрямо приложено налягане.

3.       Офталмоскопия на очни дъна.

Офталмоскопията представлява медицинско изследване , с помоща на което се диагностицират очни заболявания, свързани с увреждане на ретината, като глаукома, катаракта („перде”), дегенерация на макулата. Определя се състоянието на зрителния нерв и стъкловидното тяло.

4.       Биомикроскопия на преден и заден очен сегмент.

Чрез това изследване ние правим микроскопска картина в дълбочина до 4 мм. С биомикроскопа се определя състоянието на предните отдели на окото – склера, роговица и очна леща.  Диагностицират се промени в прозрачността на лещата.

5.       Тестови изследвания за цветоусещане, сухо око и акомодация.

6.       Напасване на контактни лещи.

С помоща на специализираните ни оптици Вие може да се възползвате във всяка една от нашите оптики от функцията за напасване на контактни лещи.Те ще Ви обучат и ще Ви покажат  важни стъпки при поставяне, отстраняване и съхранение на контактните лещи. Също така предлагаме точно и прецизно напасване на ПРОГРЕСИВНИ лещи.

7.       Специализирани скрининги за малките ни пациенти.

При първичен преглед на деца имаме опция с разширяване на зениците (по желание на клиента). Тестове, които са особено полезни за идентифициране на далтонизъм (цветна слепота).